facebook

Kjemiske Peelinger

kjemiske peelinger

Når vi bruker naturlige syrer eller andre kjemiske stoffer for å peele huden, stimulerer vi huden til produksjon av ny hud.
Vi har forskjellige peelinger som fungerer på ulike nivåer i huden; overfladiske, mellomdype og dype. Desto dypere  peeling desto lenger  tilhelingstid.
Klinikk Oslo kan vi tilby peelinger fra Enerpeel og Derma Ceutic. Når vi skal utføre en kjemisk peeling er hudfargen svært viktig, fordi det ikke er alle peelinger som passer for alle hudfarger. Vuderingen under konsultasjonen  er viktig for at pasienten skal få riktig behandling.

Hva kan behandles ?
Mørke pigmenteringer, solskadet hud, aldrende hud, kviser, arr fra kviser eller vannkopper, porer, små linjer, rynker, strekkmerker og slapp hud.

Er en slik behandling trygg ?
Behandlingene er normalt veldig trygge. Vi behandler ikke visse hudtyper med enkelte av peelingene og det kan også være noen hudsykdommer eller andre problemer som gjør at vi ikke kan behandle enkelte pasienter (kontraindikasjoner). Noen av de litt kraftigere peelingene kan gi ganske mye flassing og en viss rødhet i ansiktet som en del av prosessen med hudfornyelsen. Det er derfor viktig at pasienten tar høyde for eventuell tilhelningstid. (Se “Tilhelingstid” etter hver peeling nedenfor.) Det kan også oppstå andre komplikasjoner, selvom dette er sjeldent. Det er derfor viktig at du følger legens råd om antibiotika og antivirale medisiner om du velger en av de kraftige peelingene.

Enerpeel SA

En unik sammensetning for effektiv og rask behandling av akne. Anbefales i bruk ved kur á 4 behandlinger i kombinasjon med hjemmeprodukter.
SA peel er en overfladisk peel for kviser, små arr og comedoner.
Tilhelingstid 1-3 dager

Aktive virkestoffer: Salicylic acid (30%) og Triethyl citrate (3%).

SPOT-peel

Dette er en avpigmenterende peeling uten stor grad av nedetid. Litt rødhet, flassing og sårhet forekommer, men i begrenset periode. Denne peelen er veldig populær i forhold til resultater og få negative bieffekter. Spot Peel er velegnet til behandling av UV- pigmentflekker, hormonell pigmentering, post inflammatoriske pigmenteringer og melasma.

Beskrivelse av behandlingen
En behandling varer normalt i ca 30 minutter og består av flere trinn. Først renses huden med Foamer 15. Deretter påføres Milkpeel i et minutt for å åpne porene og cellene slik at Spot-peelen enklere kan penetrere.  Spot-peelen blir liggende på huden og fjernes først etter 8 timer. Da behandlingen er over kan du gå direkte tilbake til jobb. Spot Cream skal brukes om natten i en måned etter behandlingen for å oppnå maksimal effekt av peelingen. Spot Cream er en del av hjemmebehandlings kittet med anbefalte produkter før og etter denne type peel.

Forberedelse og oppfølging
Pigmentbekjempelse er veldig individuelt og forbehandling og etterbehandling må avgjøres i hvert enkelt tilfelle. Hvor langt ned pigmentet sitter og hva slags type pigment vil være med å avgjøre i stor grad videre oppfølgings prosedyre. Spot Cream brukes lokalt på pigmentet eller i hele ansiktet hver natt i en måned. I måned 2 går man over til Yellow Cream, som oftest tar det siste som er igjen av missfarginger.

Det er også viktig å unngå sol under behandling og i tiden etter fordi pigmentet kan ofte blusse opp igjen dersom man ikke er forsiktig. Vi anbefaler bruk av Sun Ceutic eller K-Ceutic året rundt for alle som sliter med pigmentering.

Tilhelingstid 1-7 dager

Cosmopeel – TCA 15-18 %

Dette er en medium dyp peeling med relativt kort nedetid. Cosmopeel er en TCA basert peeling som er velegnet til behandling av voksen, aldrende, solskadet hud, tap av elastisitet og kollagen, arr, rynker og usunn livsstil som har satt sitt preg. Cosmopeel er også effektiv på strekkmerker.

Beskrivelse av behandlingen
En behandling varer normalt i 15 – 30 minutter og består av flere trinn. Først renses huden med en pre-peel cleanser (Cleanser 5 eller Foamer 15). Deretter påføres peelingen over hele ansiktet og blir liggende på i noen få minutter for å få effekt. Mens peelen ligger på vil klienten føle en lett kribling noe som er tegn på at peelingen virker. Det er også vanlig å kjenne en varmefølelse i huden under peelingen. Når behandlingstiden er over påføres Cosmocream som vil gi en umiddelbar demping av kriblingen og varmefølelsen. Klienten går hjem med peelingen på huden og fjerner den selv etter 12 timer. Noen få dager etter behandlingen kommer en avflassing, noe som er normalt og ønsket.

Forberedelse og oppfølging
For å forbedre effekten av peelingen foreslår vi et skreddersydd personlig for- og etterbehandlingsprogram. Dette programmet består av personlig utvalgte produkter til deg. Dette vil forbedre og forlenge Cosmopeel resultatene.

Det er veldig viktig  med høy UV beskyttelse så lenge du er under peeling behandling. Vi anbefaler bruk av Sun Ceutic eller K-Ceutic i denne perioden.

Tilhelingstid 5-12 dager

TCA 25%

TCA 25 er en organisk syre som inneholder 25% Trikloreddiksyre. Den smøres på huden som gjør at den separerer, skaller av og muliggjør vekst av ny hud. Behandlingen gjør at huden ser friskere ut, forbedrer strukturen og reduserer fine linjer og rynker. TCA 25 fjerner også overfladiske pigmenteringer og aldersflekker samt reparerer acneskadet hud.

TCA 25 egner seg for voksen, aldrende, solskadet hud, aldersflekker, og arr.

Smerter/Bedøvelse
Du vil oppleve kraftig svie og varmefølelse i huden i noen minutter. Bedøvelse kan gis hvis ønskelig.

Etter behandling
Du vil nå føle at huden er litt sår og stram, og du skal nå smøre huden med krem så ofte du føler behov. Vi anbefaler K-Ceutic.
Etter 3-4 dager begynner huden å flasse av, og i løpet av en uke vil den ”nye” huden tåle make-up. Du må beskytte ansiktet for solen i minimum 3 måneder. I noen tilfeller vil legen be det om å ta antibiotika og/eller antivirale medisiner. Det er da viktig å ta dette i henhold til instruksen for å hindre infeksjon og mulig arrdannelse.

Ved å ta 1-2 behandlinger kan du oppnå svært gode resultater på en skånsom måte.
TCA 25 er en medium peel som går helt ned til bunnen av overflaten (epidermis).

Tilhelingstid 1-2 uker

Kontraindikasjoner
Graviditet og amming
– Aktiv inflammatorisk dermatitt, type herpes
– Roacutane behandling mindre enn 6 mnd siden ferdig behandlet
– Kjent keloid produksjon (stygge arr)
– Hudtype 4-6
– Allergi mot Trikloreddiksyre

Mulige bivirkninger
Rødhet, små kviser, små talgkjertler, milia, kløe, allergi, herpes utbrudd, infeksjon, arr, etterpeel pigmentering.

Komplikasjoner
Det er få komplikasjoner med de mildeste peelingene. Muligens noe pigmenteringer. Ved middels sterke peelinger kan det oppstå rødhet > 1 år og det kan bli noe pigmenteringer. Pasienter som normalt får keloider (stygge arr) etter sår har også letter for å få slike reaksjoner etter middels kraftige eller kraftige peelinger.