Kjemiske Peelinger

Når vi bruker naturlige syrer eller andre kjemiske stoffer for å peele huden, stimulerer vi huden til produksjon av ny hud.
Vi har forskjellige peelinger som fungerer på ulike nivåer i huden; overfladiske, mellomdype og dype. Desto dypere  peeling desto lenger  tilhelingstid.
Klinikk Oslo kan vi tilby SkinBetter Science Peelinger, Cosmelan Peelinger (Mesoestetics), Environ Peelinger, MeLine Peelinger og Innoaesthetics Peelinger. Når vi skal utføre en kjemisk peeling er hudfargen svært viktig, fordi det ikke er alle peelinger som passer for alle hudfarger. Vuderingen under konsultasjonen  er viktig for at pasienten skal få riktig behandling.

Hva kan behandles ?
Mørke pigmenteringer, solskadet hud, aldrende hud, kviser, arr fra kviser eller vannkopper, porer, små linjer, rynker, strekkmerker og slapp hud.

Er en slik behandling trygg ?
Behandlingene er normalt veldig trygge. Vi behandler ikke visse hudtyper med enkelte av peelingene og det kan også være noen hudsykdommer eller andre problemer som gjør at vi ikke kan behandle enkelte pasienter (kontraindikasjoner). Noen av de litt kraftigere peelingene kan gi ganske mye flassing og en viss rødhet i ansiktet som en del av prosessen med hudfornyelsen. Det er derfor viktig at pasienten tar høyde for eventuell tilhelningstid. (Se “Tilhelingstid” etter hver peeling nedenfor.) Det kan også oppstå andre komplikasjoner, selvom dette er sjeldent. Det er derfor viktig at du følger legens råd om antibiotika og antivirale medisiner om du velger en av de kraftige peelingene.

Cosmopeel TCA 25% (ikke på lager nå)

Vi gjør nå heller peelinger fra SkinBetter, Cosmelan eller en av de andre ovenfor. Samme regler som Cosmopeel gjelder for andre TCA peelinger.

Cosmopeel TCA 25% er en organisk syre som inneholder 25% Trikloreddiksyre. Den smøres på huden som gjør at den separerer, skaller av og muliggjør vekst av ny hud. Behandlingen gjør at huden ser friskere ut, forbedrer strukturen og reduserer fine linjer og rynker. Cosmopeel / TCA 25 kan også redusere overfladiske pigmenteringer og aldersflekker, samt reparerer acneskadet hud.

Cosmopeel TCA25 egner seg for voksen, aldrende, solskadet hud, og hjelper også mot aldersflekker og arr.

Smerter/Bedøvelse
Du vil oppleve svie og varmefølelse i huden i noen minutter. Bedøvelse kan gis hvis ønskelig.

Etter behandling
Huden er litt sår og stram, og du skal nå smøre huden med krem så ofte du føler behov. Vi anbefaler K-Ceutic.
Etter 3-4 dager begynner huden å flasse av, og i løpet av en uke vil den ”nye” huden tåle make-up. Du må beskytte ansiktet for solen i minimum 3 måneder. I noen tilfeller vil legen be deg om å ta antibiotika og/eller antivirale medisiner. Det er meget viktig å ta dette i henhold til instruksen for å hindre infeksjon og mulig arrdannelse.
Dersom du får feber, væskende sår eller at smerten øker må du ta kontakt med oss for ytterligere sårbehandling.

Ved å ta 1-2 behandlinger kan du oppnå svært gode resultater på en skånsom måte.
Cosmopeel TCA25% er en medium peel som går helt ned til bunnen av overflaten (epidermis).

Tilhelingstid 1-2 uker

Kontraindikasjoner
Graviditet og amming
– Aktiv inflammatorisk dermatitt, type herpes
– Historikk med tilbakevendende infeksjon i hud
– Roacutane behandling mindre enn 6 mnd siden ferdig behandlet
– Kjent keloid produksjon (stygge arr)
– Hudtype 4-6
– Allergi mot Trikloreddiksyre

Mulige bivirkninger
Rødhet, små kviser, små talgkjertler, milia, kløe, allergi, herpes utbrudd, infeksjon, arr, etterpeel pigmentering.
De fleste av disse effektene er midlertidige og går over etter noen uker. Rødhet kan vare ganske lenge.
Ny arrdannselser er sjeldent, og skjer primært hvis du går lenge med ubehandlet infeksjon.
Kjemisk peeling kan være en fin behandling av acnearr og de kraftigste kjemiske peelingene kan også ha god effekt på dypere arr.
Vi utfører ikke de aller kraftigste kjemiske peelingene.
For dem som ikke ønsker kjemisk peeling kan INFINI behandling være et alternativ.
Les mer om INFINI her.

Komplikasjoner
Det er få komplikasjoner med de mildeste peelingene. Noen ganger noe pigmenteringer.
Ved middels sterke peelinger kan det oppstå rødhet > 1 år og det kan bli noen nye pigmenteringer, mens noen gamle pigmenteringer kan forsvinne.
Pasienter som normalt får keloider (stygge arr) etter sår har også letter for å få slike reaksjoner etter middels kraftige eller kraftige peelinger.
Vi anbefaler derfor at du ikke gjennomfører slike behandlinger hvis du lett danner stygge arr.