Teosyal Juvederm Restylane


  • Rynker og folder
  • Rynker ved nese
  • Volum i lepper
  • Volum i kinnben
  • Trygt og effektivt
  • 6-18 mnd varighet
  • Erfarne leger

BOOK TIME


Teosyal, Juvederm og Restylane

Behandling av linjer og rynker. Volum i lepper, volum i kinnben med Teosyal, Juvederm og Restylane.

 

Ny anbefaling fra 28/5-21 om COVID vaksine og hyaluronsyrefillere: (gjelder ikke vanlig injeksjon mot sinnarynke o.l.)
Det anbefales at man ikke tar slik behandling <2 UKER FØR OG <4 UKER ETTER SISTE VAKSINE
Det er ikke slik at det er farlig, men Covid vaksinen øker risikoen litt for forbigående immunologiske reaksjoner.

I praksis betyr dette:
* Det bør være minimum 2 uker til du skal ha vaksine
* Du bør vente 4 uker etter vaksine

DETTE GJELDER ALLE VAKSINETYPER

 

Hyaluronsyre er en av hudens viktige naturlige komponenter involvert i reparasjon av vev, blant annet ved solbrenthet. Hyaluronsyre påvirker hudens fuktighet og elastisitet, samt styrker kollagenet i huden. Det kan injiseres for å løfte huden slik at rynkene glattes ut. Metoden gir bestresultat på større og dypere rynker.

Resultatet av behandlingen kan ses umiddelbart, men bedres etter 1-2 uker. Effekten varer i 6 til 18 måneder.

Vi benytter bare de mest anerkjente fillere/fyllere i våre behandlinger. De vanligste er Teosyal, Juvederm og Restylane. Alle disse fillerne inneholder en kunstig fremstillt hyaluronsyre-gele som lages av sukkermolekyler som binder vann. Når denne geléen injiseres i huden fylles rynkene, og huden strekkes og blir fastere. På denne måten kan vi behandle rynker og furer. Hyaluronsyren har også god effekt på hudens elastisitet slik at huden ikke så lett blir rynkete. Den rynkebehandlings-effekten kan vare lenge – opptil 3-4 år. Noen fillere inneholder også vitaminer, antioksidanter og peptider som gir huden ytterlige næring, slik at den får enda mindre rynker.

Teosyal, Juvederm og Restylane har mange forskjellige fillere, med forskjellig evne til å bygge volum, være fast eller fleksibel og til å gi næring til huden.
Vi velger den type filler som passer best til den enkelte pasient og til den enkelte behandling basert på vår lange erfaring.
Kanskje bruker vi Teosyal til å bygge volum i kinnben og nasolabiale folder, Juvederm til leppeforstørrelse og Restylane til å gi huden mer fuktighet, men det er helt avhengig av den enkelte pasient og hva vi ønsker å oppnå.

Behandling med filler kan godt kombineres med andre injeksjonsbehandlinger som reduserer rynkeskapende muskelaktivitet i pannen eller i glabella (midten mellom øynebrynene).
Dessuten kan vi benytte RF / Infini, ClearLift med QSwitch laser eller andre lignende behandlinger for å skape aktivitet i huden. ClearLift og Infini er begge supre forebyggende rynkebehandlinger.

Aller best resultat oppnås ved også å benytte medisinske rynke-kremer med “snille” A-vitaminer og peptider, for eksempel fra Environ, SkinBetter eller Teoxane som ofte inneholder Retinyl Palmetat, Retinyl Acetat og en eller flere komplekse peptider/vitaminer.

Behandling:
Ingen forberedelse er nødvendig, selv om det er veldig fint om du kommer med rent og sminkefritt ansikt.
Vi renser grundig med bakteriedrepende væske, slik at det ikke skal være noen risiko for infeksjon.
Vi unngår å benytte rom der det kan være hår eller støv i luften, så vi vil aldri benytte hårfjerningsrom eller lignende rom til slik behandling.
Geléen sprøytes inn i huden med svært tynne nåler og vi benytter spesielle Magic Needle kanyler så ofte vi kan, for å unngå blodutredelser og nedetid, slik som av og til var et problem tidligere.

Bedøvelse:
Før satt vi noen ganger oral blokade (tannlegebedøvelse) ved leppeforstørrelse, men etter at vi fikk en mye bedre bedøvelseskrem, så er dette ikke lenger nødvendig. Det er også en fordel å ikke ha bedøvelse i leppen for å oppnå best mulig resultat. Da kan vi også lettere forme leppene mer eksakt. I dag inneholder dessuten nesten alle fillere bedøvelse. Andre områder går bra å behandle uten bedøvelse. Etter behandling kan du om du ønsker sitte en stund med en ispakke til kjøling, for å redusere en eventuell hevelse.
Gi beskjed dersom du er allergisk mot noen type bedøvelse.

Mulige bivirkninger:
Fillerne inneholder ikke animalske stoffer og det er derfor ikke nødvendig med forhåndstesting. Det er svært sjelden med allergiske avstøtningsreaksjoner (granulomer). Den vanligste bivirkningen er at injeksjonsstedet blir noe ømt og rødt. Ofte er denne reaksjonen så mild at du kan gå på jobb dagen etter behandling uten at dine kolleger legger merke til noe. I noen tilfeller kan du også få “blåmerker” etter noen av nålestikkene, men disse går også normalt over i løpet av noen dager. Det kan også bli et bitte lite merke etter sprøyten, men dette går også normalt over i løpet av noen dager, og er uansett som regel omtrent umulig å se. Skal du i selskap anbefaler vi at du gjør denne behandlingen minimum en uke før selskapet for sikkerhets skyld.

Synlig resultat opptill 18 måneder:
Varigheten av en filler-behandling er normalt 6 – 18 måneder, men dette varierer noe fra person til person, og det er også avhengig av hvilke områder i ansiktet som behandles og hvilket filler-produkt som anvendes i behandlingen. Varigheten til de beste fillerne som for eksempel Teosyal Ultimate, Teosyal RHA4, Juvederm Voluma eller Restylane Lyft kan øke opp mot 12-18 måneder etter 3-4 behandlinger med 6-9 måneders mellomrom. Det er avgjørende at en filler settes riktig av kompetente og erfarne behandlere. For å opprette optimal effekt over tid er det alltid best å gjenta injeksjonene før all effekt av den foregående behandlingen er forsvunnet.