Derfor bør du bruke en krem med antioksidanter under solkremen for å unngå solskader

I henhold til mars-2022 utgaven av Journal of the American Academy of Dermatology er det viktig å gi huden tilskudd med antioksidanter når vi blir utsatt for mye dagslys.

Oksidativt stress, forårsaket av både ultrafiolett lys og synlig lys, starter mange prosesser som påvirker hudhelsen. Huden har utviklet sine egne naturlige antioksidanter som beskytter huden mot skadelige miljøeffekter og bidrar til en viss hudforyngelse og beskyttelse mot sol og dagslys. Disse naturlige antioksidantene og frie radikal-fjernere inkluderer glutation, urinsyre, α-tokoferol, squalen, koenzym Q10 med flere. Dessverre er dette naturlige beskyttelsessystemet ikke ubegrenset når huden utsettes for overdreven ultrafiolett- og synlig lys. Nedbryting av dette beskyttelse-systemet kan oppstå, noe som fører til forstyrrelse av hudhelsen, inkludert DNA-skade og pigmenteringer.  Dersom vi er mye ute i dagslys er det derfor viktig å påføre en krem som gir ekstra beskyttelse mot de skadelige effektene av lyset. Litt mer avanserte kremer styrker også hudens egen naturlige beskyttelse.  Vi anbefaler å kombinere en krem som inneholder antioksidanter og andre stoffer som styker hudens eget forsvar og så påføre en krem med høy solfaktor over denne.
Hos Klinikk Oslo har vi mange gode hudkremer som kan benyttes under solkremen for å beskytte huden. Spør en av våre sykepleiere om hva de anbefaler!