Behandling mot svetting i armhuler, hender og føtter

Injeksjonsbehandling av hyperhidrose i axilla (svetting i armhuler)

Hvor bra fungerer slik behandling mot svetting i armhuler, hender og føtter?

Hensikten med behandlingen er å minske svetteproduksjonen for å forbedre fysisk og sosial komfort, og ikke å eliminere svettingen totalt. Det finnes mange behandlingsformer for svetting. Injeksjon med mange små stikk er en svært vanlig form for midlertidig lindring (inntil 9 mnd) og reduserer svetting med 60 – 80%.

Hva er hyperhidrose?

Hyperhidrose betyr ekstrem svetting som resulterer i klesskift opptil flere ganger daglig. Årsaken til den økte svettingen er ukjent, men økt nervestimulering av svettekjertlene i armhulene og dermed økt størrelse på kjertlene, synes å være sykdomsmekanismen. Tilstanden debuterer ofte tidlig i puberteten og er ikke farlig. Stress og følelsesmessige stimuli kan øke svetteproduksjonen.

Hvordan fungerer behandlingen?

Vi bruker et godkjent legemiddel som injiseres like under huden og som påvirker nervesignalene i huden på en slik måte at svettekjertlene produserer mindre svette.

Hva består behandlingen av?

Behandlingen er en injeksjonsteknikk med mange stikk som settes i hudens overflate.

Hva må jeg gjøre før behandlingen?

Armhulene må barberes slik at det er mulig å sette stikkene med høy grad av presisjon under huden. 0,5 – 1 time før behandling smører du bedøvelseskrem på den delen av huden, som skal behandles. Du får kjøpt en reseptfri bedøvelseskrem på apoteket. Vi kan også ordne bedøvelseskrem hos oss etter avtale. Vi bruker da en noe kraftigere bedøvelseskrem enn den du får på apoteket.

Hva slags bivirkninger kan jeg forvente?

Ømhet ved innstikkstedet etter behandling. Rødhet, blåmerker, allergiske reaksjoner kan forekomme, men er svært sjeldne. Ved behandling av panne er man spesielt utsatt for nedfall/tyngde av pannen.

Hvem egner seg ikke for behandlingen?

Gravide/ammende, Muskelsykdom. Noen spesielle allergier. De som går på noen spesielle antibiotikaer. Du får mer informasjon du må lese gjennom når du kommer til konsultasjon.