Nasolabial Rynkebehandling med TEOSYAL


Teosyal


 • Rynker ved nese
 • Nasolabiale furer
 • Furer ved haken
 • Fine linjer
 • Trygt og effektivt

BOOK TIME


Behandling av linjer og rynker

Nasolabiale folder og rynker, volum i kinnbein og volum i lepper med Teosyal og andre fillere

Resultatet av filler behandlinger kan ses umiddelbart, men bedres etter 1-2 uker. Effekten varer normalt i 6 til 18 måneder avhengig av type filler. Unge mennesker med et høyt aktivitetsnivå (trening) kan noen ganger oppleve kortere varighet spesielt på lepper. Indirekte gunstige effekter på fuktighet og rynker kan med de mest avanserte fillerne vare i over 3 år.

Etterhvert som vi blir eldre opplever mange et fettap og reduksjon av volum i ansiktet. Dette fører til dannelse av rynker og folder. Samtidig virker tyngdekraften til å trekke huden nedover mot bakken og det kan gi litt poser nederst i kinn. Dessuten fungerer ofte huden litt annerledes slik at den blir mindre elastisk og danner mye lettere pigmentflekker og fine linjer. Alle disse effektene er det vi ser som aldringstegn og som gjør at det er lett å se omtrent hvor gamle vi er.

 • Fettap i ansiktet
 • Nasolabiale furer
 • Furer ved haken
 • Rynker
 • Fine linjer
 • Pigmenteringer

 

Alle disse effektene er det mulig å påvirke i noen grad med forskjellige kosmetiske medisinske behandlinger. Injeksjon av filler i ansiktet bygger opp igjen volum og tilfører også stoffer som bidrar til fuktighet og elastisitet i huden.

Hyaluronsyre er et slik stoff, som også er en av hudens viktige naturlige komponenter. Det er involvert i reparasjon av vev, blant annet ved solbrenthet. Hyaluronsyre påvirker også hudens fuktighet og elastisitet, samt styrker kollagenet i huden. Det kan injiseres for å løfte huden slik at rynkene glattes ut. En vanlig filler gir bestresultat på større og dypere rynker, mens produkter som Redensity I gir god effekt på overflatehuden.

Vi benytter flere anerkjente fillere/fyllere i våre behandlinger. En av de vanligste er Teosyal. Alle disse fillerne inneholder en kunstig fremstillt hyaluronsyre-gele som lages av sukkermolekyler som binder vann. Når denne geléen injiseres i huden fylles rynkene, og huden strekkes og blir fastere. På denne måten kan vi behandle rynker og furer. Hylaudronsyren har god effekt på hudens elastisitet slik at huden ikke så lett blir rynkete. Denne effekt kan vare ganske lenge.

De vanligste stedene fyllere brukes er rundt munnen og linjene fra nese til munn.
Fillere brukes også ofte til leppeforstørrelse. Behandling med fillere kombineres ofte med andre injeksjonsbehandlinger som reduserer rynkeskapende muskelaktivitet og gjerne også medisinske rynke-kremer for å få best mulig effekt.

Behandling:
Ingen forberedelse er nødvendig. Gelen sprøytes inn i underhuden med svært tynne nåler.

Bedøvelse:
Før satt vi ofte oral blokade ved leppeforstørrelse, men etter at vi fikk en mye bedre bedøvelseskrem, så er dette ikke lenger nødvendig. Det er også en fordel å ikke ha bedøvelse i leppen for å oppnå best mulig resultat. Da kan vi også lettere forme leppene. I dag inneholder dessuten nesten alle fillere bedøvelse. Andre områder går bra å behandle uten bedøvelse. Etter behandling kan du om du ønsker sitte en stund med en ispakke til kjøling, for å redusere en eventuell hevelse.

Mulige bivirkninger:
Fillerne inneholder ikke animalske stoffer og det er derfor ikke nødvendig med forhåndstesting. Det er svært sjelden med allergiske avstøtningsreaksjoner. Den vanligste bivirkningen er at injeksjonsstedet blir noe ømt og rødt. Ofte er denne reaksjonen så mild at du kan gå på jobb dagen etter behandling uten at dine kolleger legger merke til noe. I noen tilfeller kan du også få “blåmerker” etter noen av nålestikkene, men disse går også normalt over i løpet av noen dager. Skal du i selskap anbefaler vi derfor at du gjør denne behandlingen minimum en uke før selskapet for sikkerhets skyld.

Ny anbefaling fra 28/5-21 om COVID vaksine og hyaluronsyrefillere: (gjelder ikke vanlig injeksjon mot sinnarynke o.l.)
Det anbefales at man ikke tar slik behandling <2 UKER FØR OG <4 UKER ETTER VAKSINE
Det er ikke slik at det er farlig, men Covid vaksinen øker risikoen litt for forbigående immunologiske reaksjoner.

I praksis betyr dette:
* Det bør være minimum 2 uker til du skal ha vaksine
* Du bør vente 4 uker etter vaksine

Synlig resultat opptill 18 måneder:
Varigheten av en filler-behandling er normalt 6 – 18 måneder, men dette varierer noe fra person til person, og det er også avhengig av hvilke områder i ansiktet som behandles og hvilket filler-produkt som anvendes i behandlingen. Varigheten til de beste fillerne som for eksempel Teosyal Ultimate kan øke opp mot 12-18 måneder etter 3-4 behandlinger med 6-9 måneders mellomrom. Det er avgjørende at en filler settes riktig av kompetente og erfarne behandlere. Den vanligste feilen er at filleren settes for dypt i underhuden. For å opprette optimal effekt over tid er det ofte best å gjenta injeksjonene før all effekt av den foregående behandlingen er forsvunnet.