Mini-løft for ansikt

med Teosyal Ultimate eller Juvederm Voluma

Teosyal Ultimate egner seg best til mini-løft for ansikt, men kan også benyttes til å fylle ut furer og folder ved munn og nese. Det egner seg ikke like godt til å fylle ut lepper.

Teosyal, Juvederm og andre anerkjente fillere, inneholder som regel hyaluronsyre, som er en av hudens viktige naturlige komponenter involvert i reparasjon av vev, blant annet ved solbrenthet.
Hyaluronsyre påvirkerhudens fuktighet og elastisitet, samt styrker kollagenet i huden. Det kan injiseres for å løfte huden slik at rynkene glattes ut. Metoden gir best resultat på større og dypere rynker, men produktet passer også veldig bra til å gi volum i lepper. Resultatet av behandlingen kan ses umiddelbart, men bedres etter 1-2 uker. Effekten varer i 6 til 18 måneder.

Alle hyaluronsyre-fillerne inneholder en kunstig fremstillt hyaluronsyre-gele som lages av sukkermolekyler som binder vann. Når denne geléen injiseres i huden fylles rynkene, og huden strekkes og blir fastere. På denne måten kan vi behandle rynker og furer. Hylaudronsyren har god effekt på hudens elastisitet slik at huden ikke så lett blir rynkete. Denne effekt kan vare ganske lenge.

De vanligste stedene fyllere brukes er rundt munnen og linjene fra nese til munn. Hyaluronbaserte fillere brukes også ofte til leppeforstørrelse. Behandling med fillere kan kombineres med andre injeksjonsbehandlinger som reduserer rynkeskapende muskelaktivitet. Vi kan også tilby medisinske rynke-kremer som en del av behandlingsopplegget for å få best mulig effekt.

Behandling:
Ingen forberedelse er nødvendig før du kommer til oss, men hvis du ønsker bedøvelsekrem eller blokade-bedøvelse bør du møte opp senest 20 minutter før timen. Vi renser huden grundig med med antibakteriell væske før hyaluronsyre-gelen sprøytes inn i huden med svært tynne nåler. Vi benytter de avanserte Magic Needle nålene til veldig mange av våre behandlinger for å unngå blodutredelser.

Bedøvelse:
Før satt vi ofte oral blokade ved leppeforstørrelse, men etter at vi fikk en mye bedre bedøvelseskrem, så er dette ikke lenger nødvendig. Det er også en fordel å ikke ha bedøvelse i leppen for å oppnå best mulig resultat. Da kan vi også lettere forme leppene. I dag inneholder dessuten nesten alle fillere bedøvelse. Andre områder går bra å behandle uten bedøvelse. Etter behandling kan du om du ønsker sitte en stund med en ispakke til kjøling, for å redusere en eventuell hevelse.

Mulige bivirkninger:
Fillerne inneholder ikke animalske stoffer og det er derfor ikke nødvendig med forhåndstesting. Det er svært sjelden med allergiske avstøtningsreaksjoner eller infeksjon. Den vanligste bivirkningen er at injeksjonsstedet blir noe ømt og rødt. Ofte er denne reaksjonen så mild at du kan gå på jobb dagen etter behandling uten at dine kolleger legger merke til noe. I noen tilfeller kan du også få “blåmerker” etter noen av nålestikkene, men disse går også normalt over i løpet av noen dager. Skal du i selskap anbefaler vi derfor at du gjør denne behandlingen minimum en uke før selskapet for sikkerhets skyld. Skulle du være en av de veldig få (ca 1/10.000) som reagerer allergisk på en av våre fillere er det veldig viktig at du tar kontakt så fort som mulig slik at du kan få riktig behandling med en gang, slik at vi kan hindre at du får varig skade på huden. Du må kontakte oss dersom du opplever: feber, utflod, betennelse, “potetmel-følelse” i huden eller smerte i det injiserte området (smerte som ikke gir seg).

Synlig resultat opptill 2 år:
Varigheten av en filler-behandling er normalt 6 – 18 måneder, men dette varierer noe fra person til person og hvilken filler som benyttes. Det er også avhengig av hvilke områder i ansiktet som behandles. Varigheten til de beste fillerne som for eksempel Teosyal Ultimate kan øke opp mot 12-24 måneder etter 3-4 behandlinger med 6-9 måneders mellomrom.

Kompetente og erfarne behandlere
Det er helt avgjørende at en filler settes riktig av kompetente og erfarne behandlere. Den vanligste feilen er at filleren settes for dypt i underhuden. For å opprette optimal effekt over tid er det ofte best å gjenta injeksjonene før all effekt av den foregående behandlingen er forsvunnet. Vi har noen av de dyktigste og mest erfarne behandlerne i Norge, som kan tilpasse behandlingen til dine behov.

Ny anbefaling fra 28/5-21 om COVID vaksine og hyaluronsyrefillere: (gjelder ikke vanlig injeksjon mot sinnarynke o.l.)
Det anbefales at man ikke tar slik behandling <2 UKER FØR OG <4 UKER ETTER SISTE VAKSINE
Det er ikke slik at det er farlig, men Covid vaksinen øker risikoen litt for forbigående immunologiske reaksjoner.

I praksis betyr dette:
* Det bør være >2 uker til du skal ha 1. vaksinedose og >2 uker til neste behandling
* Du bør vente 4 uker etter vaksine dose 2.

DETTE GJELDER ALLE VAKSINETYPER