Informasjon til våre eksisterende kunder

 

Hva er Botox?

Botox er en injeksjonsbehandling med et registrert legemiddel som inneholder Botulinum Toxin type A. Det finnes idag i alle fall tre forskjellige legemidler som inneholder dette virkestoffet og som er godkjent i Norge. Disse er Botox og Vistabel fra selskapet Allergan og Azzalure fra selskapet Galderma. Vi bruker primært produkter fra Allergan i denne sammenheng. Botox er godkjent til behandling av en rekke lidelser og problemer.

De fleste av disse problemene skyldes overstimulering av muskler eller svettekjertler. Det kan for eksempel føre til gnissing av tenner/skjære tenner, spenningshodepine, spenninger eller kramper i ben, overdreven svetting under armer, på hender eller på føttene. Når Botox injiseres i musklene reduser vi litt på kommunikasjonen som forteller musklene at de skal utføre en sammentrekning. Dette gjør at musklene blir mindre aktive og slapper mer av, kramper kan forsvinne og spenningshodepinen slippe taket. Overaktive muskler kan også føre til unormalt kraftige rynker.

Botox mot rynker
I svært små og fortynnede doser kan Botox sprøytes inn i utvalgte ansikstmuskler for å glatte ut rynker. Botox blokkerer nerveimpulser til ansiktsmusklene og hindrer dem fra å trekke seg sammen. På denne måten blir den overliggende huden noe glattere, eller noen ganger helt uten tydelige rynker. Botox virker kun på de spesifikke musklene som behandles og ikke på nærliggende muskelgrupper. En godkjent indikasjon for kosmetisk behandling i Norge med Botox er glabella. Dette er området mellom øyenbrynene der det lett danner seg en liten rynke, og dette er da ett område hos oss. Alle muskelrelatere rynker i ansikt, hals og bryst kan i prinsippet behandles med Botox, også pannen og smilerynkene rundt øynene. Smilerynkene og pannen er hvert sitt område. Skal du da behandle både smilerynkene, glabella (rynken mellom øyenbrynene) og rynkene i pannen blir det tre områder. Munnviksløft og øyebrynsløft har egne rimeligere priser. Etter behandlingen tar det 2-3 dager før Botox begynner å virke og 1-2 uker før man får full effekt. Hvis man trenger litt justering inngår dette i prisen, mens litt større justeringer koster penger.

Bivirkninger:
Alle behandlinger som er virksomme vil også kunne gi bivirkninger og komplikasjoner. Uønskede bivirkninger ved bruk av Botox er imidlertid svært sjelden selv etter at produktet har vært brukt i over 10 år i 70 ulike land. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten blodutredelse på innstikkstedet. Dette går vekk i løpet av noen dager. Det finnes sjeldne tilfeller, hvis litt for mye Botox er injisert, at musklene som holder øvre øyelokk og øyebryn har blitt forbigående svekket i noen uker. Fordi effekten av Botox er forbigående er også eventuelle bivirkninger som regel forbigående. Det er fram til i dag hos oss ikke rapportert om varige men etter Botox behandling. Man skal uansett ha respekt for at alle legemidler kan gi bivirkninger, og legen og pasienten må sammen vurdere om behovet er så sterkt at det er verd å ta en slik risiko.

Varighet:
En fordel med Botox er at effekten er forbigående. Effekten på rynker varer i gjenommsnitt 3-4 måneder etter første gangs behandling. Etter dette kan man avgjøre om man ønsker å gjenta behandlingen og evt. også få behandlet andre områder. For å oppnå opptimal effekt bør man beregne å gjenta injeksjonene 2-3 ganger per år.

Smerter/bedøvelse:
Behandlingen utføres uten bedøvelse. Botox behandling for rynker er forbundet med lite eller ingen ubehag. Du kjenner kun noen små stikk og litt svie i verste fall. Du kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål umiddelbart etter behandlingen.

Vi utfører mer enn 5000 behandlinger med injeksjon av Botox og fillere i løpet av et år, så du kan føle deg trygg på at våre sykepleiere er blandt de mest erfarne i landet. Vi bruker Botox og Vistabel fra Allergan. Disse to er nøyaktig samme legemiddel, men kommer i beholdere i to forskjellige størrelser. Botox kommer i 100 ie og Vistabel i 50 ie.

Informasjon til våre eksisterende kunder

SKRIV INN DITT PASSORD

Registrer deg for å få passordet ditt

Registrer deg nå