Føflekker/vorter/utvekster

– behandling hos hudlege

hudlege1

Føflekkreft og annen hudkreft er enkel å behandle hvis man kommer tidlig til lege. Du finner mer informasjon på https://kreftforeningen.no/om-kreft/kreftformer/foflekkreft/

Vurdering og behandling av hudlege

Vi tilbyr fjerning av føflekker, vorter og andre utvekster med laser eller kirurgi. Vi har hudlege (spesialist i dermatologi) som kan vurdere dine føflekker. Laserbehandling gir mindre arr enn vanlig kirurgi, og er spesielt velegnet for utvekster i ansikt, men også utvekster på andre deler av kroppen. Vi tar vevsprøver av føflekker for å utelukke ondartet sykdom. For vorter anbefales det å prøve frysing først. Dersom det har liten effekt tilbyr vi laserbehandling.

Behandling:
Føflekken/utveksten bedøves lokalt med et lite sprøytestikk før flekken fjernes med laser eller kirurgi. Vi smører deretter det behandlede området med hvit vaselin og dekker til med plaster.

Etter behandling:
For å oppnå best tilheling og lite arrvev, bør du fortsette å smøre med hvit vaselin og dekke til med plaster. Dette gjøres når plasteret faller av og inntil det er dannet ny hud på området. Bruk solbeskyttelse på den nye huden hvis du skal oppholde deg i solen.

Euromelanoma er et felles initiativ av hudleger over hele Europa.
Formålet er å forebygge hudkreft og å oppdage hudkreft på et tidlig stadium. Da er nemlig sjansen til å bli helt frisk svært god.